Вучевић: Лајчак долази у Београд

Срна
Вучевић: Лајчак долази у Београд

БЕОГРАД- Предсједник Владе Србије Милош Вучевић рекао је да очекује долазак изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака у Београд и врло брзо састанак у Бриселу, те да ће се тада чути конкретније ствари о поступцима Приштине.

Вучевић је навео да Лајчак, послије посјете Приштини, долази у Београд, те да ће се видјети какве ће вијести донијети.

"Мислим да нас врло брзо чека и састанак у Бриселу, и да су у питању дани када ћемо чути много конкретније ствари, а надам се да /предсједник Владе самопроглашеног Косова Албин/ Курти неће наставити овај свој неодговорни низ потеза", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да Србија мора да појачава своје дипломатске напоре и обавјештава све међународне факторе, као и да је са свима у дневној комуникацији.

Он је истакао да се притисак на Србе на Косову и Метохији наставља, али да је поносан на српски народ који достојанствено и мирно пружа отпор терору који над њим спроводи Куртијев режим.

"Показује се у Србији достојанствен и цивилизован народ, који живи на тим просторима вековима и који никога не угрожава, већ само жели себе да одбрани на миран и демократски начин, да не буду протерани са својих вековних огњишта", изјавио је Вучевић новинарима, након што је присуствовао почетку радова на изградњи првог моста на дионици ауто-пута Београд-Нови Сад.

Изасланик ЕУ за дијалог Косова и Србије Мирослав Лајчак, након састанка са преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем прије два дана, рекао је да је на том састанку разговарано о деблокади примјене постигнутих споразума, мосту на Ибру, као и о датуму састанка главних преговарача у Бриселу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана