Обрадовић: Национално окупљање прелази цензус

Танјуг
Обрадовић: Национално окупљање прелази цензус

Предсједник Српског покрета Двера и један од носилаца листе "Национално окупљање", коју чине Српска странка Заветници и Двери, Бошко Обрадовић изјавио да је та коалиција изнад цензеса на републичком нивоу и да је на граници да уђе и у београдски парламент.

"Наша листа Национално окупљање је пета по рејтингу на републичком нивоу", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у изборном штабу листе "Национално окупљање".

Како је рекао, на основу њихових резултата, та листа је на ивици цензуса у Београду.

"Очекујемо да ће се избори поновити на одређеном броју бирачких места и да ћемо успети да одбранимо цензус", рекао је Обрадовић.

Додао је да су, према прелиминарним резултатима, остварили добре резултате на локалним изборима.

"Двери су у Коцељеву, где су очествовали само СНС, СПС и Двери освојили 25 одсто гласова и имаћемо осам одборника", навео је Обрадовић.

Додао је да су Двери у Димитовграду освојиле 18 одсто гласова, у Лозници између 11 и 12 одсто у коалицији са Заветницима, као и неколико кључних села око Лознице.

Похвалио је и резултате Заветника у Пироту и Ћуприји, гдје су освојили 5 одсто, у Кучеву 8 одсто, а у Лесковцу и Крушевцу четири одсто.

На питање о листи Бранимира Несторовића, која је највеће изненађење избора, Обрадовић је рекао да му честита, те да је тај покрет потпуна непознаница и да ће се тек видјети како ће се развијати.

Предсједница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да је Национално окупљање највећа пријетња "онима који желе да покоре Србију".

"То је покушај страних фактора да нас скрајне са српске политичке сцене и искључи из политиког живота. Верујем да народ неће дозволити да о српским интересима одлучује америчка амбасада", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је изнела тврдњу да је њихова листа најнападанија, да није имала никакав медијски простор и да њихове поруке нису стизале до грађана Србије.

Прочитајте и:

Лидери коалиције НАДА: Опозиција да се уједини у Београду

Радуловић и Тадић: Ови избори су потопили опозицију

Вучевић: Верујем да ће Шапић бити "стари нови или нови стари" градоначелник

Орбан честитао Вучићу: Србија неће стати

Пројекције: СНС има 128 мандата, у парламенту пет већинских и пет мањинских листа

Дачић: Треба наћи новог лидера СПС-а

Несторовић изненађење избора: Сада смо релевантни

Вучић прогласио побједу; Београд зависи од Несторовића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана