Обрадовић и Костић прекинули штрајк глађу

Срна
Обрадовић и Костић прекинули штрајк глађу

БЕОГРАД - Предсједник странке Двери Бошко Обрадовић саопштио је данас да је након косултација са љекарима одлучио да он и његов страначки колега Иван Костић прекину штрајк глађу у који су ступили незадовољни политичком ситуацијом у Србији.

Обрадовић је оцијенио да су овим штрајком све учинили да скрену пажњу домаће и међународне јавности на своје захтјеве и на, како је навео, недемократски карактер власти.

"Настављамо активну бојкот кампању и поштујемо решеност да ћемо бојкотовати све изборе. Оно што нас узнемирава јесте ћутање највиших правосудних институција, ћути Уставни суд, а на столу имају иницијативе за оцењивање уставности изборног процеса. Других 50 и више земаља одгодило је изборне активности", рекао је Обрадовић новинарима.

Посланик Иван Костић оцијенио је да су људи препознали њихову борбу и поручио да од својих захтјева неће одустати.

"Не одустајемо од својих захтева. Нама није проблем да будемо овде још, али ми смо своје капацитете исцрпели. Ни од једне надлежне институције нисмо добили одговор. На 300 писама организацијама и институцијама у Русији, Америци и ЕУ нисмо добили одговор", рекао је је Костић.

Обрадовићу је ово био 11. дан штрајка глађу, а Костићу девети.

На почетку штрајка на степеницама Скупштине Србије Обрадовић је упутио пет захтјева властима, који се односе на стриктно поштовање Устава и Резолуције 1244, гостовање на РТС у трајању од 60 минута, јаснији став према протестима Српске православне цркве у Црној Гори и одгађање избора у Србији, заказаних за 21. јун.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана