Објављени детаљи инцидента у Србији: Одборник се запалио испред полицијске станице

ГС
Објављени детаљи инцидента у Србији: Одборник се запалио испред полицијске станице

Одборник у скупштини општине Топола Д. М. (53) се око четири сата иза поноћи испред полицијске станица полио бензином, а потом и запалио.

Народни посланик Српске напредне странке у том граду Драган Јовановић је на свом Фејсбук профилу објавио фотографије са лица мјеста, као и информације о свему што се догодило.

"Поштовани пријатељи, јутрос у раним јутарњим часовима, досло је до трагедије у којој је Д. М, одборник у скупштини општине Топола, покушао себи да одузме зивот самозапаљивањем на пролазу иза станице полиције и центра за социјални рад. Трагедија се десила јутрос негде око четири сата. Одборник Д. М. је, према незваничним информацијама, дошао својевољно и у видно алкохолисаном стању и нервном растројству у станицу полиције у Тополи и вређао полицајце, а након пар сати посто је лежао на овом простору који мозете видети на фотографијама од јутрос је урадио, то сто је урадио", написао је Јовановић, преноси Телеграф.рс.

Како је додао, трагови свега што се догодило још су видљиви на стази и травњаку.

"Нажалост, кафана и алкохол направе трагедију. Нејасно ми је зашто га пријатељи и колеге, када су већ видели у каквом је стању, нису одвезли кући, али то је сад за неку другу анализу. На недавно одржаним изборима за савет месне заједнице у селу Крчевац, Д. М. је био кандидат, али није освојио довољан број гласова да постане члан савета. Поменутог познајем од 2004. године, упознао сам га као активисту СПО-а, а од 2016. године је одборник у СО Топола. Молимо Бога да прегура и добије ову животну борбу", истакао је он.

Екипа Хитне помоћи брзо је стигла на мјесто догађаја и пружила прву помоћ повријеђеном мушкарцу прије него што је превезен у Клинички центар Крагујевац, гдје му се пружа медицинска њега.

Према незваничним информацијама, Д. М. је задобио тешке опекотине. Тренутно нису познати детаљи који су довели до овог трагичног догађаја.

Истрага је у току и утврђују се мотиви инцидента.

Огласило се тужилаштво

Како из Основног јавног тужилаштва у Аранђеловцу кажу за Телеграф.рс, јутрос око 3.50 сати у Булевару краља Александра у Тополи М. Д. се полио бензином и запалио.

"Све се догодило у дворишном простору Полицијске станице Топола и Општине Топола. У току је прикупљање потребних обавештења преко ПС Топола", кажу из тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана