Објављене дозволе за извоз наоружања у Бангладеш

Срна
Објављене дозволе за извоз наоружања у Бангладеш

БЕОГРАД - Министарство трговине Србије објавило је да дозволе за извоз наоружања које се налазило у авиону који се срушио у Грчкој током испоруке Министрству одбране Бангладеша.

Из Министарства су навели да су у авиону биле вјежбовне мине, да су у потпуности плаћене холдинг коорпорацији “Крушик” из Ваљева, те приложило више дозвола у вези са извозом у Бангладеш.

Министарство трговине саопштило је да је добило сагласност извозника да се објаве сви елементи извозног посла и навело да се ради о купопродајном уговору који обухвата обрачун и плаћање ПДВ-а, преноси РТС.

“Роба је у потпуности плаћена жКрушикуж, пре преузимања. Превезена је о трошку извозника до аеродрома, а за даље, до купца и крајњег корисника, обавеза је била на брокеру из БиХ”, наводе из Министарства.

Теретни авион “Антонов Ан - 12” који је натоварен са 11,5 тона наоружања полетио је из Ниша у суботу, 16. јула, увече се срушио у близини Кавале у Грчкој. Летио је за украјинску компанију “Меридијан”, а сви чланови посаде су погинули.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана