Објављен списак установа културе чије просторије могу користити дјеца из "Рибникара"

Срна
Објављен списак установа културе чије просторије могу користити дјеца из "Рибникара"

БЕОГРАД - Влада Србије објавила је списак установа културе чије просторије могу да користе дјеца из Основне школе /ОШ/ "Владислав Рибникар", у којој је почетком мјесеца почињено масовно убиство.

Влада је објавила списак са 13 установа културе, док четири дјечија позоришта већ имају бесплатан програм за основце до краја маја, а у току су договори о програмима у јуну, док родитељи треба да се изјасне које установе су им прихватљиве како би Министарство просвете у петак, 26. маја, припремило план активности за наредну седмицу за ученике у доступним објектима.

Предсједник Савјета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" Игор Ђорђевић изјавио је за РТС да још постоји група дјеце која нису спремна да долазе у школу на Врачару и да би ускоро требало да буде познато да ли су родитељи задовољни понудом Владе Србије и града Београда и које од понуђених локација им одговарају.

Тринаестогодишњи ученик је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио осам својих вршњака и чувара школе, а ранио четворо, од којих је једна дјевојчица недавно преминула.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана