Обиљежена годишњица напада на аутобус код Подујева

Танјуг
Foto: Срна

ПОДУЈЕВО- Служењем парастоса у цркви Свете Петке у Лапљем Селу обележена је 21-огодишњица од терористичког напада на аутобус Ниш Експреса у Ливадицама код Подујева, у којем је погинуло 12 Срба, а 43 су повријеђене.

Парастосу су присуствовали чланови породице једне од страдалих Мирјане Драговић, путници који су преживјели напад, мјештани и представници локалних институција у Грачаници, преноси Косово онлајн.

Сестра страдале Мирјане Драговић, Јелена Стојановић, која је и сама тешко повређена у бомбашком нападу, рекла је да је бол након свих ових година све већи.

У једном од аутобуса био је и Срђан Поповић из Грачанице, који је рекао да је ужасно што до сада нису пронађени починиоци овог, али и других злочина на КиМ.

"Међународна заједница није извршила притисак на све безбједносне структуре да на одговорнији начин приђу овом случају. Овај процес мора поново да се отвори као и за остале злочине и да починиоци буду пронађени", рекао је Поповић.

Албанац Фљорим Ејупи био је једини осумњичени за напад и он је првобитно осуђен на 40 година затвора, а потом је ослобођен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана