Обијен Центар за дјецу са аутизмом

ГС
Foto: Принтскрин

Центар за дјецу с аутизмом у Бачком Градишту требало би да буде ускоро изграђен, али нажалост био је на мети лопова.

Удружења родитеља дјеце с аутизмом прије годину дана започели су изградњу Центра за аутизам у Бачком Градишту. Међутим, овај простор је обијен и опљачкан. Украден је велики број алата, као и агрегат који је био неопходан за струју.

Радови се настављају, али нажалост због пљачке су успорени,а план је да се овај центар за аутизам отвори у априлу.

"Били смо шокирани у првом моменту и одмах смо отишли тамо да видимо шта се десило. Звали смо полицију која је дошла на лице места и урадила тај неки увиђај, направили су записник. Требало нам је времена да установимо шта нам све заправо фали, јер су се заиста потрудили, да тако кажем, темељно су одрадили тај свој посао, ако могу тако да га назовем, нажалост. Дакле, украли су јако пуно алата и однели су агрегат, што је нама онако исто велики проблем, јер још увек немамо прикључак за струју, није завршена струја за тај објекат", рекла је Душица Јаћимовић, из удружења родитеља деце са аутизмом "Свој свет".

Како наводи Јаћимовић, прије годину дана је почела реализација овог пројекта када је купљено земљиште у Бачком Градишту. Прва фаза је изградња мањег објекта који су назвали дневни боравак, иако то није класичан дневни боравак већ је више простор гдје ће родитељи моћи да оставе своју дјецу са аутизмом на више дана по потреби, пише Б92.

"Пре годину дана је дакле почела изградња и план је да га свечано отворимо у априлу, поводом Светског дана аутизма. Ми заиста и верујемо да ће се Центар за аутизам и отворити у априлу као што је и планирано", рекла је Јаћимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана