О првој отмици „земунаца" сутра свједочи Чуме,касније и Багзи

Танјуг
О првој отмици „земунаца" сутра свједочи Чуме,касније и Багзи

БЕОГРАД - Некадашњи свједок сарадник тужилаштва Љубиша Буха Чуме требало би сутра да свједочи на суђењу двојици полицајаца и двојици припадника „земунског клана", окривљених да су 1997. године починили разбојништво, током којег је био киднапован студент Новак Стеванић (22), који се након тога убио.

У настаку овог суђења пред Вишим судом у Београду биће позван да свједочи још један свједок сарадник тужилаштва, Дејан Миленковић Багзи.

Његово саслушање још није заказано, али би би на овом суђењу требало да се појави као сведок тужилаштва, потврђено је Тањугу.

И Миленковић и Буха своје статусе сведока сарадника добили су за процесе који су се водили против припадника „земунског клана" и за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића.

За разлику од Бухе који је наставио да живи и ради у Београду под полицијским обезбеђењем, Миленковић је добио потпуну заштиту идентитета и живи на непознатој локацији под обезбеђењем.

Годинама се није појављивао у јавности, а у случају отмице Стеванића свједочио је у истрази и један је од кључних свједока у овом процесу.

У овом случају, који је познат и као прва отмица „земунског клана" у којој је учествовао и убијени Душан Спасојевић, поред Бухе сутра би требало да свједочи још неколико свједока.

У овом случају су оптужени полицајац у пензији Милан Радукић, припадник Жандармерије Саша Ђајић, као и некадашњи припадници „земунског клана" Никола Бајић и Горан Ристић.

Према оптужници, тројица оптужених су Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији гдје су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 њемачких марака.

Поред оптужених и покојног шефа „земунског клана", у овом кривичном дјелу наводно је учествовао и тадашњи полицајац, касније свједок-сарадник у процесу против „земунског клана", такође покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима.

Потом су га убацили у „голф 2", за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана - Спасојевићу, како би му рекао где су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Ова - прва „отмица" криминалног клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, решена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

Потом су га убацили у „голф 2", за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана - Спасојевићу, како би му рекао где су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцјености.

Ова - прва „отмица" криминалног клана из Земуна, послије које су услиједиле и многе друге, ријешена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

Потом су га убацили у „голф 2", за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана - Спасојевићу, како би му рекао гдје су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцјености.

Ова - прва „отмица" криминалног клана из Земуна, послије које су услиједиле и многе друге, ријешена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у вријеме отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана