Нови случајеви морбила у Србији, међу пацијентима и дијете од 14 мјесеци

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ објавио је да су укупно регистрована 43 случаја морбила, те да је међу пацијентима и дијете узраста 14 мјесеци из Београда.

Како је наведено, на територији Смедерева регистровано је укупно 38 случајева морбила, а на територији Новог Сада два случаја.

На територији Београда регистрована су три случаја морбила, од којих је посљедњи потврђен 10. марта код дјетета узраста 14 мјесеци. Претходно су морбиле потврђене 17. фебруара код код дјетета узраста четири мјесеца, а 18. фебруара код особе старе 21 годину.

Од 11. јануара ове године на снази су пооштрене мјере епидемиолошког надзора над малим богињама на територији Републике Србије у складу са Планом активности за одстрањивање ове болести у земљи (пријава сумње, лабораторијска дијагностика, изолација и лечење обољелих, здравствени надзор, епидемиолошки надзор, вакцинација невакцинисаних и непотпуно вакцинисаних лица, вакцинација осетљивих лица из контакта унутар 72 сата), преноси Тањуг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана