Нови Сад: Забрањен рад базена, клубови да ограниче госту вријеме боравка

Срна
Foto: Архива

НОВИ САД- Градски штаб за ванредне ситуације забранио је рад базена у Новом Саду, а ноћним клубовима препоручио да ограниче вријеме боравка госта у објекту с циљем заштите од ширења заразе вирусом корона.

У саопштењу се наводи да су нове мјере донесене, јер је у Новом Саду тренутно 1.340 особа заражено вирусом корона.

Новим мјерама од 7. до 30. новембра забрањује се рад базена, спа центара и сауна, као и одржавање културно-умјетничких манифестација са више од 100 посјетилаца.

Базене ће по посебним правилима моћи да користе Факултет спорта и физичког васпитања, те спортски клубови.

У свим објектима у којима долази до окупљања људи обавезно мора бити истакнуто ко је одговорно лице за спровођење мјера Кризног штаба Србије и Градског штаба за ванредне ситуације, а то се посебно односни на компаније, спортске центре и угоститељске објекте.

Међу новим мјерама је и обавезно ношење маски на пијацама, што ће посебно бити контролисано.

Када су у питању спортске манифестације, могу бити организована само редовна такмичења, без присуства публике, док су остале спортске манифестације су забрањене од 7. до 30. новембра.

Штаб је донио препоруку да сва правна лица, уколико имају могућности, пређу у смјенски рад, како би се смањио број људи који у истом тренутку бораве у просторијама.

Клубовима је препоручено да ограниче вријеме боравка једног госта у објекту, тако што ће издавати нумерисане и временски орочене карте, чиме би се смањила концентрација људи у објекту.

Новосадски градоначелник Милош Вучевић рекао је да није искључена опција и скраћивање радног времена угоститељских објеката уколико се погорша епидемиолошка ситуација у граду или уколико Кризни штаб Србије донесе такву одлуку.

Он је рекао да су донесене мјере "посљедњи покушај и вапај" да се не иде у ванредну ситуацију, као и да се са сачува здравље грађана и економија града.

Од почетка епидемије у Новом Саду је вирусом корона заражено 4.776 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана