Нови Сад: Испорука грађевинског материјала за 47 избјегличких породица

Srna
Нови Сад: Испорука грађевинског материјала за 47 избјегличких породица

НОВИ САД - У Новом Саду данас је почела испорука грађевинског материјала за 47 избјегличких породица које живе на подручју Војводине. Они су добили средства за грађевински материјал посредством војвођанског Фонда за избегла, прогнана и расељена лица.

Поводом тога, предсједник Покрајинске владе Игор Мировић посјетио је данас породицу Рељић, избјеглу из Сиска, која гради кућу у Лединцима, фрушкогорском насељу на сремској страни Новог Сада.

"Покрајинска влада је посредством Фонда у протекле четири године успела знатно да увећа средства за помоћ избеглим и расељеним лицима. Сва средства за све програме су бесповратна. Велико је задовољство видети нови почетак за ову и све друге породице које смо помогли", рекао је Мировић новинарима.

Он је подсјетио да Покрајинска влада реализује и бројне друге конкурсе за помоћ избјеглим и расељеним лицима, попут програма за куповину сеоских кућа и истакао да је та влада у протекле четири године водила одговорну социјалну политику.

"Више од милијарду динара /око 8,5 милиона евра/ издвајамо годишње за област социјалне политике. Имамо континуитет улагања и из године у годину повећавамо средства за ове намене", навео је Мировић.

Истом приликом, директор покрајинског Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило навео је да је за програме стамбеног збрињавања избјеглих лица Покрајинска влада од 2016. године до данас издвојила 120 милиона динара /око милион евра/.

Предраг Рељић, домаћин који гради кућу у Лединцима, захвалио је Покрајинској влади и Фонду што ће, како је навео, послије 25 година подстанарског живота његова четворочлана породица добити кров над главом.

Данашњем догађају у Лединцима присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана