Нови протест у Београду

Танјуг
Foto: Taнјуг

Више десетина студената окупило се данас на платоу испред Филозофског факултета у Београду одакле су поновили захтјев Министарству државне управе и локалне самоуправе да се отворе бирачки спискови.

Представник студената Иван Бјелић рекао је да је план за данас да се  министарство блокира телефонским позивима и мејловима као и захтјевима на писарници са питањем - када ће отворити бирачке спискове, наводећи да су то министарство и ресорни министар надлежни за спискове.

Бјелић је за петак најавио да ће организовати нову блокаду у трајању од 24 сата за коју није желио да наведе локацију, али је рекао да ће са те блокаде студенти отићи директно на протест иницијативе "Проглас" у суботу у 12 часова.

Окупљени су се на позив Бјелића са платоа испред Филозофског факултета преместили у Кнез Михаилову улицу где намјеравају да разговарају са грађанима и објасне шта траже.

Скуп протиче мирно, а њему присуствују представници коалиције "Србија против насиља (СПН)" Срђан Миливојевић, Александар Јовановић Ћута, Мирослав Алексић, Зоран Лутовац, Владимир Обрадовић, Биљана Стојковић, Мила Поповић.

Студенти су прије два дана одржали протест испред Министарства државне управе и локалне самоуправе и испред Владе Србије блокирајући шест часова Улицу кнеза Милоша, Немањину, Бирчанинову.

Представници студената рекли су тада да министарство није одговорило на њихов захтјев да им се дозволи увид у бирачки списак и најавили да ће то тражити од лакалних самоуправа. Они су рекли и да је рок за то до данас у подне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана