Нови пакети малих грантова за избjеглице из БиХ и Хрватске

Танјуг
Нови пакети малих грантова за избjеглице из БиХ и Хрватске

БЕОГРАД - До краја недеље биће одржана два састанка са добављачим око набавке 29 пакета малог гранта робе за помоћ избјеглицама из БиХ и Хрватске, саопштила је данас државна Јединица за управљање пројектима у јавном сектору

Мали грант укључује набавку грађевинског материјала, намјештаја и електричних уређаја за потребе опремања сеоских домаћинстава на територији Панчева и Сомбора.

Састанци ће бити информативног карактера и одржани у Панчеву сутра, а у Сомбору у петак, 15.јула. До састанака долази у оквиру деветог потпројекта Пројекта Регионалног стамбеног програма за рјешење стамбеног питања избегличких породица који спроводи Комесаријат за избјеглице и миграције.

Ради се о набавци 14 пакета малог гранта за Панчево и 15 за Сомбор. У истом потпројекту превиђена је и набавка малог гранта за изјбеглице на просторима Руме, Београда, Бачке Паланке, Инђије, Ирига, Кикинда на којима ће бити додјељено по 15 пакета. За избјеглице у Сремској Митровици предвиђено је 14 а за Кулу један пакет.

"Позивамо заинтересоване добављаче да присуствују састанку у циљу успешне реализације поступка јавне набавке малог гранта. Напомињемо да су донаторска средства којим се финансира овај програм временски ограничена и да је неопходно да будемо што ефикаснији", саопштено је из Јединице.

Програмом руководи Комесаријат као водећа институција у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима која има имплементациону функцију.

Регионални програм је заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске којим се обезбјеђују трајна стамбена рјешења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС, УНХЦР и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније која је највећи донатор. Донатори су и САД, Немачка, Норвешка, Швајцарска, Италија, Данска, Турска, Луксембурга, Шпанија, Кипар, Чешка, Мађарска, Румунија и Словачка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана