Нови командант КФОР-а састао се с представницима Срба на Кoсмету

Танјуг
Нови командант КФОР-а састао се с представницима Срба на Кoсмету

ПРИШТИНА- Командант мисије КФОР-а генерал-мајор Анђело Микеле Ристучиа састао се са Миланом Ракићем, предсједником Српске листе и градоначелницима четири општине са сјевера Косова, саопштио је КФОР.

Разговарало се о општој ситуацији, а посебно о кредибилној и транспарентној комуникацији и безбједносним аспектима на северу Косова.

Командант КФОР-а је обавијестио Ракића и представнике општина о текућим активностима војне мисије и напорима да спријечи било какву ескалацију у будућности.

Он је увјерио градоначелнике да КФОР пажљиво прати ситуацију, посебно на сјеверу Косова и да остаје фокусиран на свакодневну имплементацију свог мандата, који произилази из Резолуције Савјета безбједности Уједињених нација 1244, а то су омогућавање безбједног окружење и слобода кретања за све заједнице које живе на Косову.

Генерал Ристучиа позвао је све стране да избјегавају једностране акције, уздрже се од насиља и конструктивно се ангажују у дијалогу.

У саопштењу се наводи да КФОР остаје непристрасан и посвећен пружању безбједносног оквира у којем може да се настави дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана