Отац претученог дјечака: Лазар је модар и уплашен након мучког напада Албанаца

ГС
Отац претученог дјечака: Лазар је модар и уплашен након мучког напада Албанаца

БЕОГРАД - Отац петнаестогодишњег српског дјечака, кога су у јутрос у Сувом Долу претукла четворица Албанаца, каже да је његов син након мучког напада албанских екстремиста модар од батина, уплашен и да једва проговара.

Златко М. открио је да је његов син нападнут док је ишао на посао у сјеверном дијелу Косовске Митровице, који је радио викендом како би себи нешто зарадио, иако је још школарац.

Према његовим ријечима, аутомобил у којем су били Албанци појавио се ниоткуда чим је Лазар изашао из зграде у којој живи

“Они су га питали нешто на албанском језику, а Лазар није знао да одговори и тако су схватили да је у питању Србин. Изашли су из аута, четворица их је било, узели су му телефон и испребијали га, ишутирали”, испричао је Златко М. за “Вечерње новости”.

Како је описао, Лазар се потом склонио у зграду у близини, за коју зна да у њој живе Срби, гдје је потражио помоћ.

“Пошто су му Албанци украли и телефон, није могао ни да обавести породицу о томе шта му се догодило, већ су то урадили људи из зграде у коју је ушао након што је нападнут”, објаснио је Лазаров отац.

Он каже да ни сам нема ријечи за оно што се догодило његовом сину, који је још дијете од 15 година и зна само за кућу, школу и то што повремено ради викендом.

“Никад се ово неће зауставити”, закључио је отац претученог петнаестогоишњака, који је након напада одвео сина у болницу у Косовској Митровици, гдје су му констатоване повреде главе, хематоми и подливи испод ока.

Дјечак, кога су честворица старијих Албанаца ударали и у предјелу груди и стомака, послије указане љекарске помоћи и детаљних прегледа отпуштен је на кућно лијечење.  

 

Дјечака Лазара М. (15) претукла су јутрос четири старија Албанца у етнички мјешовитом насељу Суви До, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да су Лазару, који је ишао пјешке, Албанци из аутомобила у покрету добацивали на њиховом језику, а потом су, схвативши да је ријеч о дјечаку српске националности, изашли из возила и претукли га.

“Лазар је јутрос у пратњи свог оца Златка дошао у болницу у Косовској Митровици са видљивим повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у грудни кош и стомак”, навели су из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да је дјечак након комплетне дијагностике отпуштен на кућно лијечење.

Истичући да се након напада на српске младиће у Штрпцу и Клокоту, још једно српско дијете нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста, из Канцеларије указују да до напада долази на мјесту гдје су стационирани припадници Куртијеве косовске полиције због наводне “угрожености Албанаца” у мјешовитим срединама.

“Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима да некажњено нападају Србе и српску децу. Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава међународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу”, поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се додаје да у овом случају не смије бити мјеста релативизацији напада, јер је Лазар М. нападнут само и искључиво зато што је Србин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана