Нови инцидент на КиМ: Карабињери спријечили возило да пређе мост на Ибру

Срна
Нови инцидент на КиМ: Карабињери спријечили возило да пређе мост на Ибру

БЕОГРАД - Мушкарац чији идентитет није саопштен ушао је данас аутомобилом на мост на Ибру из правца јужне Косовске Митровице, али није успио да пређе на другу страну гдје већином живе Срби, пошто су га италијански карабињери вратили назад.

На снимку инцидента, који је објавио портал "Арбреш инфо", види се аутомобил "мерцедес" њемачких регистарских ознака како се приближава возилима италијанских карабињера, али се ту зауставља.

Један припадник карабињера је виђен како позива возача да се врати одакле је дошао и хитно напусти мост у правцу ка јужној Косовској Митровици.

Затим се виде два полицајца самопроглашеног Косова како иду преко моста, ка аутомобилу.

Привремене институције у Приштини најавиле су отварање главног моста на Ибру иако се томе противе Срби на сјеверу Косова и Метохије, истичући да то угрожава њихову безбједност.

ЕУ, ОЕБС, Кфор и САД такође се противе отварању моста и истичу да та тема мора да буде дио дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Главни мост на Ибру дијели Косовску Митровицу на јужни дио града гдје живе Албанци и сјеверни дио у којем 95 одсто становништва чине Срби. Албанци су више пута преко тог моста покушавали да упадну у сјеверни дио града гдје живе Срби, због чега је долазило до сукоба, а мост непрекидно чувају италијански карабињери из састава Кфора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана