Нови дом за десеточлану породицу Максимовић

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да је изградила кућу десеточланој породици Максимовић из Ручевице код Косовске Каменице те да активности на побољшању услова живота српског народа на територији Косова и Метохије, посебно стамбено збринавање, остају један од приоритета у раду Канцеларије.

Три генерације ове социјално угрожене породице, у којој је троје мале дјеце узраста од четири, седам и девет година до сада су живјеле у трошној кући, старој више од 100 година.

Помоћник директора Канцеларије за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић указала је да је овај пројекат значајан, прије свега, јер ће малишани породице Максимовић одрастати у здравијим условима.

"Ту смо да помажемо нашем народу у свим српским срединама на Космету кроз градњу нових и адаптацију постојећих стамбених објеката, или кроз доделу грађевинског материјала, како би наши људи на Косову и Метохији имали услове за останак и одрживи опстанак на својим огњиштима“, рекла је Стојковићева.

Она је навела да ће Канцеларији и у наредном периоду бити мотив да кроз своје пројекте стамбено збрине и обезбједи што више породица на Косову и Метохији, а да ће приоритет и даље бити вишечлане породице и домаћинства, као што је породица Максимовић, која сада може да се усели у завршену, нову кућу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана