Нови детаљи страдања шесточлане породице: Нису имали никакву могућност да се спасу

Танјуг
Нови детаљи страдања шесточлане породице: Нису имали никакву могућност да се спасу

НОВИ САД - Начелник управе за ванредне ситуације у Новом Саду Стојан Миловац рекао је данас да је шесточлана породица која је страдала у пожару у новосадском насељу Салајка била онемогућена да се евакуише због стања куће.

-Ради се о једној специфичној ситуацији, објекат нема прикључену електричну енергију него су у питању продужни каблови. Чврст објекат где је породица и пронађена, где постоји прозор који се наслања на ограду Алмашког гробља, самим тим они су били онемогућени да се евакуишу - казао је Миловац новинарима на лицу места.

Према његовим ријечима, интервенција није била тог обима да може да се каже да је то изузетно велика интервенција гдје је потребно много ватрогасаца и возила.

-Апсолутно ћемо све испитати и утврдити да ли постоји простор за нешто што није у складу са нашим процедурама рада, али ја сматрам да су наши ватрогасци и спасиоци апсолутно исправно поступили и брзо - рекао је Миловац.

Он је додао и да су ватрогасци после дојаве за минут већ изашли из ватрогасне бригаде и стигли на мјесто догађаја, али да разуијме и да су минути као сати када су људи у невољи.

У пожару који је рано јутрос избио у Новом Саду у насељу Салајка, страдало је шест младих особа, од чега четворо дјеце, а градоначелник Новог Сада Милан Ђурић најавио је да ће се због те трагедије прогласити Дан жалости.

Повезани текстови:

Ово је породица која је страдала у пожару

У пожару страдали млади родитељи и четворо дјеце од двије до седам година

Велика трагедија у Новом Саду: Више страдалих у пожару!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана