Нови детаљи покушаја убиства у школи у Суботици

Г.С.
Нови детаљи покушаја убиства у школи у Суботици

СУБОТИЦА - Дјечак стар 14 година, који је у петак 18. октобра у Основној школи „Сечењи Иштван“ у Суботици ножем избо дјевојчицу са којом похађа осми разред, налази се у притвору због сумње да је починио кривично дјело покушај убиства, а се сазнаје он је живио у хранитељској породици и прије него што је повриједио вршњакињу тражио је да га измјесте из те породице.

Ученик осмог разреда суботичке основне школе ножем је повриједио ученицу и након саслушања одређен му је притвор до 30 дана

Према незваничним информацијама он је био незадовољан у тој породици и желио да је оде од хранитеља.

– Одличан је ученик. Живио је код хранитеља, али очигледно да није био задовољан јер је тражио да га врате у дом речено је Блицу.

У петак када је дошао у школу наставници је рекао да „нема школску торбу зато што има неке друге планове“, а затим је одмах пришао дјевојчици с леђа, како је испричала једна ученица из тог одјељења, и ножем је убо у руку и четири пута у ногу.

Повријеђена дјевојчица је побјегла у другу учионицу, а према ријечима родитеља друге дјеце наставница на чијем часу се то догодило је успјела да му одузме нож и спријечи у даљој намјери, преноси Српска Инфо.

– Били смо на нултом часу и дошао је тај друг из нашег разреда и јавио се наставници. Наставница га је питала зашто је ушао у школу без торбе и он је само рекао „Имам неке планове друге које сам наумио да урадим“.

– Дошао је другарици с леђа и избо је ножем, једанпут у руку и четири пута у ногу. Двије другарице су се ухватиле за руку и почеле су да бјеже у учионицу испод нас. Код наставнице српског су отишле и она је везала њену руку и ногу да не крвари и отишли су у болницу.

 Тог дјечака су послије одвели у полицију, не знамо шта се даље десило. Ми остали смо тражили да идемо кући јер нисмо хтјели да остајемо у школи – испричала је за медије видно уплашена дјевојчица.

Све се одиграло после 13 часова у петак, а врло брзо су се пред школом окупили и родитељи. На срећу, повријеђеној дјевојчици су констатоване лаке тјелесне повреде и није била животно угрожена.

Добили смо прво поруку од родитеља сасвим другог разреда да се десио неки инцидент и да су дјеца безбједна. Поставио сам себи питање шта се могло десити да нам таква порука стиже, а нисмо добили обавјештење шта се то десило.

Када сам сазнао шта се десило прва моја реакција је била да видим шта се десило, како се десило и да извадим своје дијете одмах из школе јер не осјећам да је безбједно – рекао је отац једне ученице осмог разреда ОШ „Сечењи Иштван“

-Школа је одмах реаговала у складу са Упутством Министарства просвете за кризне догађаје, те предузела кораке из своје надлежности и укључила институције из спољашње заштитне мреже које су одмах реаговале.

Од наредне недјеље и докле год буде потребе, наставници и стручна служба школе пружаће подршку свим ученицима и наставницима како би се кризни догађај превазишао – наводи се у саопштењу које за директора школе потписује Стручна служба школе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана