Нови детаљи о Србину који је нестао у Грчкој: Породица послала ДНК на анализу

ГС
Радован Јурачић
Foto: Интернет | Радован Јурачић

БЕОГРАД - Отисци прстију тијела које је пронађено почетком јуна у близини острва Серифос, на стијенама у мору, 120 километа од Атине, изгледа да да припадају несталом Радовану Јурачићу (44) из Кикинде.

Породица ипак не губи наду.

Тијело које је пронађено налази се на обдукцији, а Радованова мајка Радослава Марков дала је узорак за ДНК анализу који би коначно, са сигурношћу, могао да потврди да ли је у питању њен син. Како је рекла, отисци прстију пронађеног тијела одговарају Радованим.

- Урађени су отисци прстију и одговарају Радовановим, тело је седам дана било у мору и потпуно је непрепознатљив. Одећа одговара оној коју је мој син носио, мало испупчење на образу, и то говори да је Радован. Бурме и златног ланца нема, али је сат ту и бројаница, која га је спасла да га не баце у масовну гробницу, где сахрањују мигранте - каже мајка Радослава.

Она додаје да је пронађено тијело потпуно црно, да по лику не може да се утврди ко је у питању, али и да је виђено нешто чудно, што је породицу несталог Кикинђанина додатно потресло.

- У телу које је пронађено и крв је црна, то се све прочишћава. Ни Радованов кум по сликама које су му дали у Грчкој, ради идентификације тела, није могао да потврди да је мој син у питању. Међутим, видео је две рупе на стомаку, а Радован има само мали ожиљак од операције слепог црева - кроз сузе прича мајка Радослава, која не може ни да претпостави шта би могао да буде узрок тим ранама.

Мистерија око нестанка

Мистерија око нестанка Радована Јурачића у Грчкој, када су му се посљедњи траг губи 29. маја са брода којим је путовао на острво Кос, траје више од мјесец дана. Он се укрцао у 18 сати из Атине на ферибот, гдје је намјеравао да нађе сезонски посао. Посљедњи пут чуо се истог дана око 20 сати са супругом Драганом и од тада му се губи сваки траг. У потрагу за њим укључена је грчка и српска полиција, а његов нестанак истражује и Интерпол.

- Заиста не знам, ми и даље не губимо наду и надамо се да је Радован жив. Најцрње слутње су да му је неко извадио органе, али не желим да мислим о томе. Све је и даље само нагађање, а ова истрага предуго траје. Не знам ни зашто сам тек сада дала узорак за ДНК анализу. Ишла сам ове недеље у Институ за судску медицину. Чекају се и резултати токсиколошке анализе која ће констатовати узрок смрти - рекла је мајка несталог Кикинђанина.

Резултати ДНК анализе, уколико све буде било по правилима и процедури, требало би да буду завршени следеће недјеље, али како каже Радованова мајка, сви су изгледи да ће то потрајати.

Међутим, чак и да се утврди да је тијело нађено у мору заиста нестали Србин из Кикинде, два детаља говоре да ће се веома тешко икада сазнати шта се заиста десило са њим. преноси Курир.

Први је податак да на броду има само једна камера, која није снимила евентуални Радованов пад у море, и други је збуњујућа чињеница да путници са тог брода никако не могу да падну у море, већ само на палубу.

Пронађен пасош послије двије недјеље

Паралелно са тим, полиција је на броду на који се укрцао Јурачић пронашла његов пасош.

- То је чудно јер су две недеље претраживали брод. Радованова породица тражи камере са видео надзора како би се утврдило шта се догодило кобне ноћи. Оно што отежава истрагу јесте што је на броду постојала само једна камера и то код бара. Такође, не зна се како је могао да падне са брода у море јер када се падне са брода, пада се директно на палубу - каже извор упознат са случајем.

Раније су пронађени торба и телефон који одговарају опису који је дала породица несталог Радована. Његове ствари би требало да препозна Радованов кум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана