Нове пљачке српских кућа на Космету, на мети мјештани села Батусе

Танјуг
Нове пљачке српских кућа на Космету, на мети мјештани села Батусе

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Двије српске куће у селу Батусе нашле су се на мети лопова, а у суботу увече обијена је кућа породице Митић у Лапљем селу и из ње однијет вриједан накит и лаптопи, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Тиме је настављен низ пљачки и обијања српских домова који је учестао посљедњих недјеља, а на овај начин Србима, не само да се шаље порука да нису добродошли, већ им се и директно угрожава егзистенција, наводе из Канцеларије.

На улазу у село Батусе из правца Лепине синоћ је обијена кућа Давора Делића и извршена преметачина док се породица налазила на весељу у централној Србији.

Ријеч је о породици која има троје дјеце и овај немили догађај унео је немир и страх, не само у кућу Делића, већ и њихових комшија и осталих Срба који живе у том селу.

На мети лопова синоћ се нашла и кућа породице Саше Лазића, а лопове је, на сву срећу, омео син Стефан, који је наишао у тренутку док су они покушавали да разбијају прозор и уђу у кућу.

Они су побјегли у правцу оближњег албанског села Добрева.

-У суботу вече опљачкана је кућа српске породице Митић из Лепљег Села, код Грачанице - изјавила је за Танјуг Драгица Митић, чија је кућа опљачкана.

Пљачка се, према њеним ријечима, догодила у суботу између 18 и 20 часова, када породица није била код куће.

Прошлог викенда опљачкане су две српске куће - породице Мирић из Батуса и Недељковић из Преоца.

Серија пљачки забринула је и онеспокојила Србе, а чињеница да лопови нису пронађени ни у једном случају уноси додатни немир и револт у народ.

Због тога Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се напади на имовину Срба схвате најозбиљније, да одговорни буду процесуирани и адекватно кажњени, истиче се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана