Нове мјере у Србији: Од понедјељка у локале послије 20.00 часова уз ковид пропуснице

Срна
Нове мјере у Србији: Од понедјељка у локале послије 20.00 часова уз ковид пропуснице

БЕОГРАД - У Србији ће од понедјељка, 8. новембра, бити потребне ковид пропуснице за улазак у угоститељске и сродне објекте послије 20.00 часова, а јесењи распуст за основце и средњошколце продужен је до 12. новембра, одлучио је Кризни штаб за борбу против вируса корона.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић појаснила је да ће нова мјера за ковид пропуснице бити неопходна за улазак у све угоститељске објекте, коцкарнице, кладионице и "слот" клубове.

Она је нагласила да ће ови објекти моћи да раде 24 часа, уколико сви гости након 20.00 часова буду имали пропуснице.

Тепавчевићева је навела да је одлука о продуженом јесењем распусту за основце и средњошколце донесена ради постизања ефекта смањење оболијевања од вируса корона у школском узрасту и општој популацији.

"Први радни дан за ученике биће понедељак, 15. новембар", навела је Тепавчевићева на конференцији за новинаре након сједнице Кризног штаба.

Министар је поновила да је вакцинација, посебно у популацији од 18 до 35 године, од изузетне важности да се епидемија побиједи.

Она је навела да је у Србији вакцинисано 56 одсто одраслих, али да је проблем у овој старосној групи, гдје је вакцинисан тек сваки четврти грађанин.

"Није компликовано. Уколико се данас вакцинишу сви који то нису урадили победа је на прагу", поручила је Тепавчевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана