Нова власница НИН-а о будућем раду недјељника

Танјуг
Нова власница НИН-а о будућем раду недјељника

Нова власница НИН-а Јелена Дракулић Петровић изјавила је да овај недјељник мора да се модернизује и да она жели од њега да направи још већи бренд и прилагоди га новом времену.

Дракулић Петровић је навела да је куповина најстаријег недјељника у Србији био велики изазов за њу, али да сматра да као неко ко већ 20 година ради у медијима и има јасне планове за инвестиционе циклусе, на њега може да одговори.

"Оно што је се у претходних 20 година показало, то је да је најздравији производ за развој медија - проширење медија. Када кажем проширење, мислим пре свега на што већу публику тог медија, што медије чини јачим, интензивнијим, утицајнијим и самим тим успешнијим", објаснила је Дракулић Петровић за РТВ.

Она је додала да нова времена захтијевају модернизацију сваког медија, па самим тим и НИН-а који наредне године пуни 90 година.

"Искрено желим да од НИН-а изградим још већи бренд него што је тренутно, да га унапредим и модернизујем га тако да га прилагодим постојећем времену. Заиста желим да тај НИН преживи све ове неке тешке моменте и да напредује, да има већу публику", рекла је она.

Дракулић Петровић је нагласила да ће уређивачка политика остати иста и да ће нови главни и одговорни уредник  Александар Тимофејев, који ће на функцију ступити средином фебруара одличан избор за ту функцију.

"Што се тиче будућности НИН-а, по најмање је изазов у политичком опредељењу НИН-а, у критичким ставовима НИН-а у објави онога што други људи желе да сакрију. То му даје аутентичност, то НИН-у даје управо оно зашто је НИН. Без тога неће моћи да буде релевантан и да има утицај који има сада. Тако ће бити докле год је у мојим рукама", рекла је она.

Истакла је и да се неће мијешати у уређивачке одлуке Тимофејева, као ни у то кога ће позвати за саговорника у централном интервјуу у свом првом издању које ће уређивати.

"Верујем да је негде већ одлучио и да има јасну идеју кога ће звати. Мислим да је Тимофејев прави човек на правом месту. Да, ми смо потпуно истомишљеници у смислу тога на који начин треба модернизовати НИН, а не нарушити традицију", рекла је она.

Нова власница НИН-а је нагласила и да НИН-ову награду чека свијетла будућност, јер, како је рекла, она је најзначајније признање у читавом региону.

Када је ријеч о модернизацији НИН-а, Дракулић Петровић је истакла да је један од циљева да циљна група сада буду старији од 49 година, умјесто старији од 59 година, који тренутно чине највећу публику овог недјељника.

Такође, циљ је и стварање веб издања које ће задобити повјерење грађана.

"Хоћу да направимо и одличан вебсајт. Тренутни вебсајт смо побољшали за мање од два месеца и дошао је скоро до пола милиона јединствених корисника. То је јако велики успех за кратак временски период", навела је Дракулић Петровић.

Она је демантовала информације да јој је НИН поклоњен и истакла да је купила тај медиј јер је то била "изузетна прилика".

"То је мој новац, 20 година радим у страној корпорацији, врло успешно и за корпорацију и за мене. Тако да је финансирање НИН-а искључиво од мог новца. Мени је потпуно јасно да то изазива једну врсту сензације. Да је неко ко је релативно млад, женског пола и неко ко је у послу 20 година одлучио да купи недељник НИН или било који медиј који је од таквог утицаја и такве традиције", рекла је она.

Дракулић Петровић се дотакла и предизборног интервјуа предсједника Србије Александра Вучића за НИН и рекла да се он одазвао њеном позиву и недавно дао интервју за тај недјељник чиме је, како вјерује, урадила "добру ствар за НИН" пошто је циљ новинара да дођу до свих релевантних политичких актера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана