Нова оптужница против Беливука, Шарића и осталих за убиство у Грчкој

СРНА
Нова оптужница против Беливука, Шарића и осталих за убиство у Грчкој

БЕОГРАД - Јавно тужилаштво за организовани криминал Србије подигло је данас оптужницу против 19 лица, међу којима су и Вељко Беливук и Дарко Шарић, због убистава извршених прије четири године у Атини и на Крфу.

Ријеч је о убиствима Стевана Стаматовића и Игора Дедовића у Атини извршеним у јануару 2020. године, те Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу, 23. јула, 2020. године.

Као организатори су означени Беливук и Шарић, као и Радоје Звицер, држављанин Црне Горе, против којег се због ових кривичних дјела води поступак у Грчкој.

Оптужница обухвата и Милована Здравковића, Ратка Живковића, Стефана Андрејића, Драгана Томића, Марка Петковића, Владимира Мандића, Слободана Вујачића, Наташе Дедић, Благоја Гашића, Небојше Јанковића, Владимира Војновића, Душана Јовановића, Радета Стојићевића, Филипа Кнежевића, Милинка Брашњовића, Марка Станковића и Милоша Јеврића.

Суђење у одсуству предложено је за седам оптужених лица - Јеврићу, Здравковићу, Живковићу, Андрејићу, Гашићу, Кнежевићу и Станковићу, док је за 12 окривљених предложено продужење притвора.

Оптужница је, између осталог, резултат заједничког истражног тима правосудних органа Србије и Грчке, а предата је на потврђивање Вишем суду Посебно одјељење за организовани криминал у Београду.

Сви оптужени се терете за извршење кривичног дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и два кривична дјела тешко убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана