Ноћ протекла мирно, наставак протеста у Лепосавићу и Звечану

Срна
Ноћ протекла мирно, наставак протеста у Лепосавићу и Звечану

ПРИШТИНА - Ситуација на сјеверу Косова и Метохије ноћас је била мирна и нису забиљежени инциденти, а за данас је најављен наставак протеста у Лепосавићу и Звечану, јавио је дописник Срне.

Са ових протеста поново ће бити упућен захтјев да ухапшени Срби буду пуштени на слободу, да се РОСУ повуче са сјевера покрајине, да буде забрањен улазак албанским нелегалним градоначелницима у општинске зграде и да започне процес формирања Заједнице српских општина.

Притворене Србе Душана Обреновића, Милуна Миленковића, Радоша Петровића, Немању Влашковића и Далибора Спасића јуче је посјетио официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић који је рекао да су сви ухапшени претучени и да су у веома лошем психичком стању.

Урошу Вукашиновићу, који је ухапшен у понедјељак, 19. јуна, у Основном суду у Косовској Митровици одређен је једномјесечни притвор.

Административни прелази Мердаре, Јариње и Брњак и даље су затворени за камионе.
Пропуштају се само аутомобили, а возачи камиона са Мердара најавили су да ће забранити и кретање аутомобилима ако се у најкраћем року не дозволи улазак камиона са српском робом на подручје Космета.

Из Приштине је поручено да одлука о забрани уласка камиона са српском робом остаје на снази све док не буду пуштена тројица ухапшених косовских полицајаца који се налазе у једномјесечном притвору у Краљеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана