Нишлијка коју је партнер покушао заклати: Звао ме због поклона, а хтео да ме убије

Г.С.
Foto: Телеграф

НИШ - Јован је најподмуклија особа коју знам, лажљивац и емотивни манипулатор. Како другачије описати човјека који ме је позвао у госте, обећао "изненађење" а онда ми пресјекао врат. Да нисам успјела да му се одупрем и избијем му нож из руке сигурно бих била мртва, свједочила је данас пред Вишим судом у Нишу С.С. из овог града коју је 24. септембра 2022. године покушао да убије њен партнер Јован Николић (42).

Пред Вишим судом је у току поступак за изрицање мјере безбједности обавезног чувања и лијечења у психијатријској установи Николићу због покушаја тешког убиства које је починио у неурачунљивом стању због чега ће избјећи дугогодишњу робију која би му слиједила да је био свјестан својих поступака, преноси Телеграф.

Нишлијка С.С. са којом је био у емотивној вези од јула 2020. године казала је да је послије неколико мјесеци забављања била свјесна са ким има посла те је покушала да раскине везу али Јован није прихватао одбијање. Мада је континуирано злостављао и покушао да је убије и прије напада ножем, наставила је везу са њим јер га се страшно бојала и вјеровала да јој полиција неће помоћи јер се Јован представљао као службеник БИА.

- Нашу везу бих описала као површно емотивну, повремено сексуалну али не дубоку што доказује и то што су прекиди између нас двоје трајали по пет, шест месеци. Међутим, Јован је по сваку цену покушавао да ту везу одржи а био је страшно љубоморан. Упадао је у моју радњу, постављао ми прислушне уређаје и ангажовао људе да ме прате. Био је убеђен да га варам и често је био зао по мени, у његовом телефону постоји фотографија на којој сам сва модра. Тачно је да смо одлазили на излете, али је то често било против моје воље. И када бих му казала да сам уморна, дошао би испред мог локала и почео да виче а ја бих одлазила са њим да не бих узнемирила колеге. Једном приликом смо тако отишли у спомен парк Бубањ, мислим да је то било у мају 2022. године где ме је злостављао услед чега сам добила озбиљне повреде лакта леве руке и ноге због којих и даље имам ожиљке. Такође, 15. јула 2021. године у близини Сокобање покушао је да ме гурне са литице - описала је С.С. догађаје који су претходили нападу ножем.

Истакла је да је покушавала да са Јованом одржи дистанцу о чему свједочи то што га никада није довела у свој стан а код њега је први пут отишла тог 24. септембра 2022. године када је покушао да је закоље.

- Хтела сам да прекинем ту везу, он је то осећао и говорио је да ће ме пре убити него што ће дозволити да будем са неким другим. Тог дана ме је позвао да га посетим, деловао је добро расположен, сачекао ме је на улазу у кућу и пољубио у образ. Када смо се попели на трећи спрат, доспели смо у једну мрачну просторију што ме је узнемирило. Казао ми је да идем испред њега те да уђем у собу коју ми је показивао а ја сам му одговорила да је нормално да домаћин иде испред госта. Осетила сам одједном како се приљубљује уз мене а онда је једном руком зграбио капуљачу моје тренерке и почео да ме вуче а другом ме је секао по врату. Успела сам да некако изађем до степеништа, он ме је пратио али сам му избила нож из руке који је пао спрат ниже. Потрчала сам, он је ишао за мном, дохватио нож и поново ме напао. Опет сам успела да одбацим сечиво и у тој борби задобила и дубоку повреду прста. Трчао је за мном све до дворишта, помислила сам да ћу изгубити свест, дозивала сам у помоћ. На улици су стајали неки мушкарци али ништа нису предузели. Успела сам да скинем резу са капије и истрчим на улицу где ми је једна жена пружила помоћ и позвала Хитну помоћ. Имала сам много среће што сам преживела, спасила ме је дебела тренерка која ми је заштитила врат. Лекари су ми рекли да сам изгубила два и по литра крви те да сам лако могла да изгубим и живот - рекла је ова Нишлијка.

Она је искористила своје право да постави питања Јовану, прије свега због чега је хтио да је убије, са ким га је то она варала те зашто јој је постављао прислушне уређаје и ангажовао људе да је прате.

Одговарајући на њена питања Јован је негирао да је имао намјеру да је убије мада је признао да је вјеровао да га вара, али је казао да није знао са ким. Међутим, негирао је да је своју партнерку пратио на било који начин.

Више јавно тужилаштво навело је у приједлогу за изрицање мјере безбједности да је Јован С.С. сачекао у дворишту, те да су се заједно су се попели на други спрат да би јој наводно показао распоред просторија.

- Затим је позвао да уђе у једну собу рекавши „ да је иза врата чека велико изненађење". Када је она рекла да је ред да домаћин први уђе, он јој је казао да она треба да буде прва, због изненађења. Када се ухватила за кваку, ставио јој је леву руку преко чела а десном у којој је држао кухињски нож са оштрицом дугом 16 центиметара , пререзао јој врат. Жена се истргла, кренула ка излазу али је он повукао ка унутрашњости куће. Успела мје да му истргне нож, борили су се око њега, она је успела да га одгурне и потрчала низ степенице дозивајући у помоћ. Он је вукао назад да би је тек у дворишту пустио, након чега је оштећена истрчала на улицу где јој је помоћ пружила једна жена – навело је ВЈТ.

Јован је негирао наводе тужбе и истакао да је нож употребио како би С.С. уплашио јер је, како је казао „имао индиције да га вара".

- Хтео сам само дас јој запретим, повредио сам је случајно. Да сам хтео озбиљно да је повредим, могао сам, нож јој је био испод грла. Није тачно да сам се са њом после тога тукао и отимао око ножа већ сам за њом кренуо да бих је смирио јер је са правом била успаничена. Када сам видео да је дошла Хитна помоћ вратио сам се у кућу и себи пререзао врат јер ми је било криво што сам њој то урадио. Никада раније је нисам напао, свађали се јесмо али није било физичког обрачуна између нас – објашњавао је Николић.

Предсједник комисије вештака Специјалне затворске болнице у Београду Светлана Пајић Савић пред судом је казала да је установила да је Николић дјело починио из психопатолошких мотива.

- Он није желео да свесно ни намерно некоме нанесе штету, увреди га, повреди или му одузме живот. На то су га натерали психопатолошки садржаји због вишегодишње нелечене, хроничне и прогресивне болести, неспецификоване, неорганске психозе. Током боравка у СЗБ је све време сарађивао , није испољавао ниједан облик агресивног угрожавајућег понашања према себи или околини. Без обзира на то проценили смо да се нису стекли услови за меру психијатријског лечења на слободи или други облик лечења ван мере безбедности – рекла је судски вјјештак.

Суђење ће бити настављено завршном ријечи тужилаштва, одбране, пуномоћника оштећене С.С. и Николићевог браниоца. Такође, тада ће и Јован имати прилику да последњи пут изнесе своју верзију догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана