Ниш: Трудница која је била на респиратору родила сина, па преминула

Srna
Ниш: Трудница која је била на респиратору родила сина, па преминула

НИШ - Тридесетчетворогодишња трудница из Врања која је била на респиратору у Клиничком центру у Нишу, родила је дјечака, али је убрзо након порођаја преминула.

"У посљедња 24 часа дошло је до прогресивног погоршања здравственог стања труднице. На контролном ултразвуку утврђено је да је плод виталан, па је мултидисциплинарни тим љекара састављен од гинеколога, анестезиолога и педијатра због претећег смртног исхода мајке, обавио порођај царским резом. Интервенција је захтјевала надљудске напоре љекара, у више наврата рађена реанимација и дијете је рођено живо", саопштио је начелник Клинике за анестезију и интензивну терапију Клиничког центра Ниш Радмило Јанковић.

Он је изразио жаљење што је мајка преминула, појаснивши да је након порођаја дошло до новог срчаног застоја и упркос напорима љекара породиља је преминула.

Трудница је примљена 3. јула у нишку болницу са симптомима заразе вирусом корона, а од 18. јула налазила се на респиратору.

Директор Клинике за дечју хирургију и ортопедију Анђелка Славковић рекла је да је беба тренутно у стабилном стању, пренио је "Телеграф".

"Она је порођена синоћ око 20.00 часова царским резом, родила је дијете тешко 900 грама. Нажалост, мајка је преминула, а беба је преживјела. Дијете је на механичкој вентилацији и тренутно није животно угрожено", рекла је Славковићева.

Ово је друга трудница која је преминула од посљедица заразе вирусом корона у нишкој болници. Трудница А.П. из Орљана, која је такође била на респиратору, преминула је 21. јула, дан након што је родила мушко дијете које је такође преминуло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана