Нина продаје крофне још данас, а онда иде са татом у Москву

Агенције
Foto: Анадолија

БЕОГРАД- Потпредсједник Владе и министар финансија Србије Синиша Мали, изјавио је данас да ће држава помоћи лијечење човjека, чија је ћерка продавањем крофни почела акцију прикупљања новца за његово изљечење.

"Новца имамо, помоћи ћемо. Синоћ сам сазнао за тај случај, човек нам се није обраћао за помоћ и већ данас ће се прегледати његова документација. Жао ми је што раније није контактирао државне институције. Наравно да ћемо помоћи“, рекао је Мали за ТВ Пинк.

Он је истакао да не постоји особа или институција коме држава није помогла, што смо, како је рекао, показали кроз посљедње три године кроз помоћи које дајемо.

Мали се осврнуо и на помоћ обољелој дјеци.

"У овом тренутку се издваја 40 пута више новца за оболелу децу чије здравствено стање захтева лечење у иностранству", казао је министар Мали.

Како би помогла у лијечењу свог оца, Новосађанка Нина Нинковић (11) свакодневно продаје крофне по симболичној цијени од 100 динара (око 1,60 КМ) у насељу Адице од 17 до 19 часова.

За Нинине крофнице и хуманитарну акцију, захваљујући друштвеним мрежама прочуло се не само у Новом Саду и Србији, него и ван граница ове земље. Подршка стиже са свих страна.

--Све је отишло предалеко, људи долазе са свих страна и хвала свима. Морам да кажем да смо скупили новац и да идемо у Москву, карта до тамо кошта 1000 евра, а видећемо колики су остали трошкови. За сада имамо довољно новца. Нина ће бити још данас на старом месту, неки људи нису могли пре да дођу, па су се сада највили и желе да нам помону, па ћемо само још данас бити тамо. Ко жели, може да дође – рекла је Нинина мама Наташа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана