Нина и даље продаје крофне да излијечи оца: “Хтела сам да скупим џепарац, али сам се сетила тате”

ГС
Нина и даље продаје крофне да излијечи оца: “Хтела сам да скупим џепарац, али сам се сетила тате”

НОВИ САД - Како би помогла у лијечењу свог оца, Новосађанка Нина Нинковић (11) свакодневно продаје крофне по симболичној цијени од 100 динара (око 1,60 КМ) у насељу Адице од 17 до 19 часова.

Јавност је о продаји крофница обавијестила њену мајку путем једне Фејсбук групе.

- Па ја сам мислила прво да продајем крофне да имам себи за уштеђевину и џепарац, а онда сам се сетила да мој тата има проблема са оком и хтела сам њему да помогнем и онда сам кренула и њему да помажем - рекла је за РТВ Нина Нинковић.

За Нинине крофнице и хуманитарну акцију, захваљујући друштвеним мрежама прочуло се не само у Новом Саду и Србији, него и ван граница ове земље. Подршка стиже са свих страна.

- Овде се скупила омладина 19-20 година, тате, родитељи са пуно емоција, са пуно суза, пуно неке подршке и ово је одјекнуло не само у Србији него и у свету, јављају нам се људи и из других крајева да има шаљемо поштом те крофнице. Ови што су Срби у дијаспори кад дођу у Нови Сад или ко је овде свратиће на крофнице тако да смо сви под емоцијама - каже мама Наташа Нинковић.

Како је раније рекла за Рину, прво није било скоро никога да купи крофну од 100 динара, а сада се чека у редовима.

Покренула се позитивна лавина

- Осетили смо заиста много емпатије и уверили се да има много дивних и добрих људи. Верујте, мало нам је 100 крофни дневно колика је потражња. Људи знају дуго да чекају да би купили једну крофну јер су се сви прећутно договорили да купе само једну јер немамо довољно. Притом, свако је крофну платио више него што заправо кошта, а сада нам траже да чак крофне шаљемо поштом. Покренула се једна позитивна лавина - рекла је Наташа.

- Сад сам први пут ту и било ми је онако јако драго што у данашње време постоје деца која ће урадити све за своје родитеље - рекла је једна дјевојка која је дошла да купи Нинине крофне.

Ова преслатка и храбра дјевојчица радиће свакодневно до краја љета, а грађанима једино преостаје да се у што већем броју одазову овом хуманом гесту.

Зоран Нинковић је 2016. године изгубио вид усљед аблације ретине. У марту 2022. поново се јавља аблација и дијагностикована је симпатичка офталмија и панувеитис и Зоран је животно угрожен.

Одлази у клинику на Звездари гдје добија системску терапију, хемотерапију и имуносупресивне капи. Након годину дана појава фибрина због којег му се магли вид јавља се и изражена фотофобија. Прати се стање цијелог организма због високих доза хемотерапије.

Новчана средства су потребна за даљу дијагностику, прегледе, анализе, набавку лијекова, лијечење у земљи и иностранству, као и за путне трошкове и смјештај.

Нинином тати Зорану сви који желе могу да помогну и на следеће начине путем Фондације “Покрени живот”:

Слањем СМС поруке 161 на 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана