Николић: У неколико кибуца још има српских држављана, постепено се евакуишу

ГС
Николић: У неколико кибуца још има српских држављана, постепено се евакуишу

ТЕЛ АВИВ- Почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић изјавио је данас да у неколико кибуца у Израелу још има спрских резидената и нерезидената, али да се они постепено евакуишу.

Николић је за ТВ К1 рекао да је аеродром у Тел Авиву, који је синоћ гранатиран убрзо послије полетања специјалног авиона Владе Србије са 127 наших држављана, и данас у функцији.

"За данас очекује се лет са аеродрома Бен Гурион према аеродрому Никола Тесла. Сутра још један, дакле летови Ер Србије. Нису најављена отказивања. Постоји још неколико авио компанија које настављају да лете, ако имају конекционе летове за Београд, односно Ниш. Тако да су и они могућност нашим преосталим држављанима који су заинтересовани да напусте Израел", рекао је  Николић.

Навео је да је измијењен коридор за летове и да се сада по полетању лети одмах на сјевер, како би се авиони удаљили од Појаса Газе.

"Чињеница је да су многе авио компаније ипак отказале своје летове, али је наша Влада послала специјално некомерцијални лет, који је слетео јутрос у пола два на аеродром Никола Тесла", рекао је Николић.

 Додао је да осим аеродрома функционишу и сувоземни међународни прелази са Египтом и Јорданом.

Николић је подсјетио да је један српски држављанин лакше рањен и да је брзо и квалитетно третиран у Универзитетском клиничком центру.

"Лично, у тих 70 минута, када сам успоставио директан контакт са том болницом преко заједничкиих пријатеља, су били међу најизазовнијим у мојој конзулској каријери, јер тада још нисмо знали који је степен његове повреде", каже Николић.

Истакао је да је српски држављанин данас добро и поново апеловао на све наше држављане, посебно нерезиденте, да се, како је навео, у потпуности у пуној дисциплини повинују свим наредбама и упутствима командне позадине, јер то је оно што се од њих очекује да би избjегли  евентуалне фаталне посљедице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана