Николић: Радимо све што можемо у случају киднаповања српског држављанина у Израелу

Танјуг
Николић: Радимо све што можемо у случају киднаповања српског држављанина у Израелу

БЕОГРАД - Амбасада Србије у Израелу упозната је са случајем киднаповања младића српског поријекла Алона Охела /22/ током напада Хамаса и чини све што може када је ријеч о израелским цивилним и војним властима, рекао је почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић.

"Имајући у виду колико је деликатан случај, не можемо да превише коментаришемо. Надамо се да ћемо ускоро имати више информација", рекао је Николић за Тањуг.

Он је навео да су у контакту са породицом младића.

Из Амбасаде Израела у Србији наводе да су Охела "киднаповали терористи Хамаса током музичког фестивала у јужном Израелу".

Амбасадаор Израела Јахел Вилан навео је да је Србија 42. држава на листи земаља чији су грађани киднаповани током напада Хамаса.

"Молимо се за брзо ослобађање Алона и свих осталих невиних талаца", написао је Вилан на друштвеној мрежи "Икс".

Мајка киднапован младића Идит Охел, чија је породица дијелом поријеклом из Новог Сада, рекла је да је њен син учествовао на музичком фестивалу на који су 7. октобра упали борци Хамаса и убили више десетина људи.

Охелова је рекла да је, пошто је Алон српски држављанин, затражила помоћ Конзулата Србије у Израелу, те додала да се нада да ће Београд моћи да помогне да Хамас ослободи њеног сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана