Никола Којо и Александар Берчек свједоци у корист Мирослава Алексића?

ГС
Foto: Скриншот

Међу свједоцима професора глуме Мирослава Алексића, а које је предложио током јучерашњег припремног рочишта у Палати правде, налазе се бројни истакнути глумци, међу којима су Никола Којо, Вук Костић, Горан Султановић, Александар Берчек, али и један монах - отац Иларион.

Наиме, Алексић је јуче негирао кривицу за неколико кривичних дјела силовања, и том приликом суду доставио више од 50 изјава свједока, који су наводно спремни да свједоче у његову корист.

Алексићева одбрана, на челу са адвокатом Зораном Јаковљевићем, јуче је суду доставила нове доказе. Ријеч је о изјавама глумаца, који су изнијели своје виђење часова које је Алексић држао у школи глуме "Ствар срца", наводе домаћи медији.

Са друге стране, адвокати оштећених дјевојака у поступку су, након завршетка рочишта, изјавили да на овај начин одбрана Алексића покушава да успори поступак.

Како је рекао адвокат Боривоје Боровић, неки од тих глумаца, а који су предложени, јавно су бранили Алексића што је, како наводи, довело до "уништавања доказног поступка".

 Ријеч је о изјавама глумаца Вука Костића, Николе Којо, Горана Султановића, Александра Берчека, Дубравке Мијатовић, али и оца Илариона. Одлука суда о томе да ли ће прихватити нове доказе и испитати поменуте свједоке и даље није позната.

Већина тих глумаца је похађала Алексићеву школу глуме. Међутим, највеће изненађење је да се међу бранитељима осрамоћеног учитеља глуме налази и један монах. Ријеч је о оцу Илариону, бившем глумцу и пјевачу, који се током деведесетих налазио у жижи пажње јавности.

Растко Лупуловић, сада отац Иларион, се пре замонашења бавио глумом и музиком.

Подсјетимо, Мирослава Алексића су две девојке, полазнице школе глуме, оптужиле за силовање 2012, 2013. и 2018. године, а још пет дјевојака за недозвољене полне радње, које су се дешавале када су, како су навеле, похађале часове у пјику "Ствар срца".

Алексић се терети да је сексуално злостављао своје ученице у периоду од 2008. до 2020. године.

За овај случај јавност је сазнала у јануару ове године, када је глумица Милена Радуловић испричала шта је претрпела од свог професора глуме, Алексића, током похађања школе "Ствар срца", која се налази у центру Београда.

"Имала сам 17 година и већ шест година сам ишла у школу Мике Алексића. Он је имао 61 годину тада. То се није догодило једном. Понављало се", рекла је млада глумица у својој исповијести.

Убрзо након Милене, још девојака осмелило се и пријавило Алексића за разне видове сексуалног насиља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана