Незапамћено невријеме однијело животе: Српски туристи из Ниша заробљени у Грчкој

ГС
Foto: Танјуг/АП

Невријеме и поплаве и у Грчкој, Турској , Бугарској. Страдало је најмање петоро људи у те три земље. Власти упозоравају грађане да избјегавају путовања, јер ће лоше време потрајати до четвртка. Српски туристи заробљени су на подручју Волоса и на Пилиону.

Ситуација је најтежа у Тесалији и Олимпској регији. Старији мушкарац пронађен је мртав, а стотине кућа и путева поплављено је у Волосу. У неким областима пало је кише колико обично падне за цијелу годину.

Изазвала је нестанак струје, а на стотине људи остало заробљено у аутомобилима. У погођеним областима институције и школе нису радиле. Обилне падавине изазвале су проблеме у Солуну, Лариси и на Скијатосу. Наши туристи из Ниша заробљени су 60 километара од Волоса према Турској.

"Бујица је све однела. Струје нема, хране нема. Ми смо овде без струје хране, без аутомобила, у једној недођији, не постоји радња, ишта не постоји, све је однела вода. Чекамо да нас неко контактира па да се некако евакуишемо", рекао Владимир Стефановић из Ниша.

Ка Скијатосу су одложени данашњи летови из Београда.

"Најнепријатније је било групи која је требало да се врати авионом која је морала да напусти собе у преподневним сатима. До касно поподне нисмо имали информацију да ли ћемо да полетимо, у том сам авиону и ја био. Основни разлог што нисмо полетели је што су саобраћајнице биле затворене“, каже Владимир Влаховић из Јуте за РТС.

У Бугарској, у црноморском региону, двије особе су страдале, а три се сматрају несталим. Више од 100 људи је евакуисано. Поплаве и у Турској. Двије особе су изгубиле живот, а четири су нестале. Излили су се потоци, поплављене су куће и оштећени путеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана