Невријеме погодило Србију, крупан град нанио велику штету

Tanjug
Foto: Printscreen

БЕОГРАД - Олујно невријеме погодило је данас послије подне велики део Србије.

Невријеме је, између осталог, захватило Златиборски округ, Копаоник, Моравички округ, Рашки и Расински, а издато је упозорење Републичког хидрометеоролошког завода за Топлички и Нишки округ. Облачност, која је на подручју Моравичког округа условљавала јаке пљускове са грмљавином, локалну појаву града и олујни ветар у зони пљуска, ширила се и премјештала ка Краљеву и околини, као и југу Шумадије.

У Краљеву је неколико минута дувао јак вјетар, а падала је и киша праћена градом, јавља РТС.

Град и јак вјетар ломили су стакла на аутомобилима, има и палог дрвећа, а грађани пријављују и штету на цријеповима.

У Лесковцу је падала киша праћена градом. Десетак минута падао је град величине грашка и нешто краће величине љешника.

Јако олујно невреме праћено градом нешто послије 16 часова погодило је територију града Чачка, овога пута на удару су била кабларска села, али и села у подножју планине Јелице - Јежевица, Виљуша, Вапа, Заблаће, Трнава.

Крупан град нанио је велику штету прије свега пољопривредним усјевима.

- Град величине кокошијег јајета падао је неких пет минута у континуитету. Олуја је кренула одједном. Читав дан су метеоролози најављивали, али смо се надали да ће нас прескочити. Прво је кренуо јак вјетар, послије киша, а онда и крупан град који овако није падао сигурно посљедњих пар година. Велика је штета на усјевима, посебно код оних који се баве производњом малине која је у јеку бербе - кажу мјештани чачанског села Јежевица.
Ни овога пута јако невријеме није заобишло ни кабларско село Рошце.

- Поново нас је захватило јако невријеме, падао је град величине трешње који је направио штету, највише на кукурузу. Овога пута нам није нестајала струја - каже Милица из кабларског села Рошци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана