Несвакидашњи случај у Чачку: Тужили комшиницу због увреде на Виберу

Агенције
Foto: Илустрација

ЧАЧАК - Супружници из Чачка М. Ћ. и М. Ћ. тужили су комшиницу из зграде Ђ. Ђ., сматрајући да их је увриједила поруком на виберу.

У кривичној тужби упућеној Основном суду у Чачку наводи се да је тужена 11. јула ове године у 17.21 час, са свог налога у вибер групи у коју су укључене све комшије, послала поруку:

-  А шта дужиш? Напиши станарима зграде шта је овај клошар Ћ (...) урадио”, а три минута касније и: „Да, клошар Ћ (...) који је сада на мору, он и његова жена. Мислим, обоје су клошари. Пардон, она је клошарка, а он је клошар. Децу нећу да му вређам иако он туђу децу малтретира, као мене задњих месец и по дана. Гони, гања, малтретира и узнемирава” - преносе медији и додају да је окривљена приликом слања порука користила такозвано таговање.

У тужби се истиче да је до несугласица дошло око паса луталица који се свакодневно сакупљају испред зграде гдје живе приватни тужиоци и окривљена. Због тога је учестала и преписка на вибер групи.

Чине је сви станари зграде и, тврди адвокат тужилаца, свих 30 чланова групе видјело је спорне поруке.

Тужиоци предлажу да се окривљена огласи кривом због кривичног дјела увреде и осуди на новчану казну од око 1.700 евра, те да плати трошкове поступка.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана