Несторовић: Очекујем да ће сутра бити катастрофа, о краја ће умрети још 40 људи сигурно

Г.С.
Несторовић: Очекујем да ће сутра бити катастрофа, о краја ће умрети још 40 људи сигурно

Пулмолог Бранимир Несторовић рекао је да је било бесмислено увести дужи полицијски час за првомајске празнике, али да ће на улицама већ сутра бити “катастофа”.

Несторовић је гостујући у емисији Фокус на телевизији Б92 рекао да вирус слаби и да према “његовом моделу” неће бити непредвиђених дешавања што се тиче коронавируса.

“Ми сад не можемо да затварамо државу због неколико процената оних који могу да се инфицирају”, закључио је он.

Према његовим ријечима, добро је што су данас лоши временски услови, па није ни било могућности за већа окупљања за 1. мај.

Како је навео, он се залагао да данас важи само полицијски час од 18 часова до 5 ујутру.

Несторовић је казао да више нема сврхе за оштрим мјерама и забранама кретања.

“Мени је јасно да је људима дозлогрдило”, казао је он и додао да људи више не обраћају пажњу, скидају маске и опустили су се.

“До краја маја све ће да прође и то је то, било би велико изненађење да се нешто деси у јуну”, закључио је Несторовић.

Додао је да ће још 40 људи умријети до краја епидемије у Србији.

“Председник је песимистичан и увек узима најгори сценарио, кад си државник другачије се размишља, ја сам оптимистичнији”, казао је Несторовић.

Несторовић је казао да је на основу епигенетике, науке како гени предака утичу на потомке, закључио да је то што су наши преци гладовали утицало да будемо отпорни на неке болести.

“Мој деда је гладовао и прешао Албанију и то је утицало да ја данас будем отпоран на неке болести”, рекао је Несторовић.

Према његовим ријечима, он је за легализацију канабиса у медицинске сврхе, јер како је навео “људи то већ набављају” илегално.

“Више се примењује код неуролошких болести и тегоба”, рекао је Несторовић и додао да је против коришћења канабиса као “рекреативне дроге”, јер он оштећује плућа. (Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана