Ненад Рашић именован за министра за заједнице и повратак у Влади самопроглашеног Косова

Агенције
Foto: Архива

ПРИШТИНА- Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти именовао је данас Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак у Влади  самопроглашеног Косова.

Ненад Рашић је предсједник Прогресивно демократске странке. У ранијим Владама  самопроглашеног Косова био је министар за рад и социјално старање и директор Канцеларије за заједнице при кабинету премијера привремених приштинских институција.

Мјесто министра за заједнице и повратак остало је упражњено након што је Горан Ракић почетком новембра поднио оставку када су сви представници Српске листе изашли из приштинских институција и из свих институција у четири општине на сјеверу Косова због одлуке Владе самопроглашеног Косова о обавезној пререгистрацији возила са старих српских на РКС таблице.

Српска листа се није пријавила за учешће на ванредним изборима за градоначелнике четири општине на сјеверу Косова, који су расписани за 18.децембар. У међувремену, резервних девет кандидата Српске листе са задњих парламентарних избора је само технички преузело посланичке мандате у Скупштини самопроглашеног Косова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана