Немањи Влашковићу 30 дана притвора

Танјуг
Немањи Влашковићу 30 дана притвора

ПРИШТИНА - Немањи Влашковић из Лепосавића који је ухапшен због наводног напада на новинаре, Основни суд у Косовској Митровици одредио је притвор од 30 дана, потврдио је данас за Танјуг његов бранилац, адвокат Предраг Миљковић.

-Веома сам незадовољан одлуком суда. Суду сам доставио фотографије и снимак на којем се види да Немања Влашковић није ни на који начин извршио оно што му се ставља на терет -, казао је Миљковић и најавио жалбу у предвиђеном року.

Према ријечима адвоката, Основно тужилаштво у Митровици Влашковићу на терет ставља кривична дела уништење и оштећење имовине, изазивање расне и вјерске мржње и нетрпељивости, учествовање у групи ради вршења кривичног дела хулиганства.

Нешковић је пребачен у затвор у Подујеву.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Ђељаљ Свечља објавио је фотографију особе са капуљачом и тамним наочарима, уз тврдње да је у питању ухапшени Немања Влашковић, за кога тврди да је учествовао у нападу на албанске новинаре 29. маја.

На фотографијама које су се појавиле на друштвеним мрежама, види се како Влашковић стоји у маси, али се налази неколико метара иза особе која носи капуљачу и коју је Свечља заокружио и навео да је реч о Влашковићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана