Нема потврђених информација о повријеђенима у Србији: Олуја однијела сплав и марину са чамцима

Танјуг
Нема потврђених информација о повријеђенима у Србији: Олуја однијела сплав и марину са чамцима

БЕОГРАД - Нема потврђених информација о повријеђенима у временској непогоди која је вечерас захватила Србију, рекао је за Тањуг Милош Миленковић, помоћник начелника управе за ватрогасно-спасилачке јединице сектора за ванредне ситуације МУП Србије.

Према његовим ријечима, припадници ватрогасно-спасилачких јединица МУП-а Србије успјешно су спасили једну женску особу која је била заробљена у свом возилу у Парку природе Бегеч код Новог Сада након што је на њен аутомобил пало поломљено стабло.

"Једна критична ситуација је била и код Шапца, где су две мушке особе биле заробљене и у опасности на реци Сави. На лице места је изашао спасилачки тим за операције на води", рекао је Миленковић и додао да су оба мушкарца спасена.

Он каже да су припадници спасилачких јединица у овом тренутку примарно ангажовани у Мачванском округу, на подручју града Шапца и у општинама Богатић, Коцељева и Лозница као и на територији Сремске Митровице, Руме и Шида.

"Спасилачке екипе су на терену и у Јужнобачком округу код Бача и Бачке Паланке, али и на подручју града Београда и у Панчеву. Припадници наших јединица су ангажовани на уклањању поломљених стабала која су пала на коловозне траке како би се саобраћај што пре нормализовао", рекао је Миленковић.

Он јеистакао да су сви капацитети на располагању и у приправности и поновио да је Сектор за ванредне ситуације МУП издао упозорење надлежним територијалним организационим јединицама сектора за ванредне ситуације и штабовима за ванредне ситуације како би правовремено све своје капацитете ставили у стање приправности.

"Пратићемо даљи развој метеоролошке ситуације у координацији са Републичким хидрометеоролошким заводом. МУП је на својој званичној веб страници издао упутство грађанима како да се понашају уколико се нађу изложени директној опасности од олујног невремена", рекао је Миленковић и поручио да би у случају олује људи требало да се склоне са отвореног простора и од носећих конструкција, високих објеката, зграда и дрвећа.

Олуја однијела сплав

Снажна, разорна олуја која је трајала око пола сата захватила је вечерас Сремску Митровицу.

Јак ветар чупао је дрвеће и рушио кровове. Невреме је дошло из правца Хрватске и преместило се ка Београду.

Штета је велика, а дјеловале су и противградне станице. Према незваничним информацијама, снажна олуја однијела је један сплав на којем се налази угоститељски објекат.

Према ријечима очевидаца, сплав, као и чамце из марине, када су се откачиле сајле, однијела је вода ка терентном мосту.

На лицу мјеста на води су спасиоци и припадници снага безбједности.

 

 

  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана