Нелогичности породице Косте К. - тражили помоћ од нотара, хтјели да поклоне имовину и бјеже из земље

ГС
Foto: Курир

БЕОГРАД - Породица дјечака убице који је у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару починио масакр у којем је убио деветоро школских другова и школског чувара са којим је чак размјењивао поруке, све чешће у посљедње вријеме доспијева у жижу јавности због својих нелогичних поступака, због чега се поставља питање - који је циљ тога?

Нелогичност 1: Потрага за нотаром

Отац и мајка дјечака-убице добили су забрану да располажу, отуђе и оптерете непокретности и покретне ствари чији су власници након што су били у потрази за нотаром.

Отац се налази у притвору због сумње да је извршио кривично дјело- тешка дјела против опште безбједности којом је запријећена казна од 12 година. Како се сумња, он је дјечака-убицу водио у стрељану у којој је тринаестогодишњак учио да пуца, а није обезбиједио пиштоље за које је иначе имао дозволу, а које је потом његов син узео и извршио масовно убиство у ОШ „Владислав Рибникар“.

Отац је тражио нотара како би му било омогућено да располаже својом имовином, што значи да може и да је прода. Његова супруга односно мајка дјечака, такође је тражила нотара, а према ријечима извора блиског истрази, она се појавила у неколико нотарских канцеларија са циљем да поклони своју имовину, међутим, сви су је одбили.

Због тога, адвокат убијене поднио је захтјев Вишем суду у Београду да се оцу и мајци дјечака-убице забрани да располажу, отуђе и оптерете непокретности и покрентне ствари.

Нелогичност 2: Излазак из земље

Против мајке дјечака-убице прикупљају се одређене доказне радње како би се утврдило да ли је свог сина занемаривала, а она је упркос томе одлучила да са својом кћерком напусти земљу, међутим у томе је полиција спријечила.

Мајка дjечака-убице покушала је да оде из земље са ћерком преко граничног прелаза Прохор-Пчињски, међутим, полиција ју је ту задржала.

Након саслушања она је пуштена на слободу, а према ријечима адвоката Николе Ристовића, уколико се против неког лица прикупљају поједине доказне радње како би се утврдило да ли се стичу елементи кривичног дјела - запуштање и злостављање малољетног лица, нема разлога да та особа, против које се прикупљају поједине доказне радње, не може да напусти земљу.

- Наравно, то важи у случају да нису изречене мере као што су притвор, кућни притвор, забрана напуштања стана.. - објашњава адвокат Ристовић. У овом тренутку, међутим, није јасно каква су све ограничења постављена пред мајку дечака убице након што је против ње покренут поступак, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана