Неизвјестан термин евакуације српске држављанке из Кабула

Срна
Неизвјестан термин евакуације српске држављанке из Кабула

БЕОГРАД - Хуманитарни радник Милка Дамјановић, која је једини српски држављанин који је остао у Авганистану, изјавила је да је на безбједном у Кабулу и да не зна када ће бити омогућена евакуација, јер је веома несигурно кретати се по граду, доћи до аеродрома, а тешко је и обезбиједити мјесто за лет.

“Јако је велики број особља амбасада, породица запослених у амбасадама и војске. Тако да се тешко добија место за нас хуманитарце. Евакуација ће можда бити могућа на сигурнији начин већ сутра или наредних дана тако да смо мој тим и ја стрпљиви и чекамо”, рекла је она за “Вечерње новости”.

Дамјановићева је навела да је отправник послова Амбасаде Србије у Индији, надлежне и за Авганистан Синиша Павић уложио изузетне напоре на евакуацији двојице наших држављана и ње.

“Они су били у већој опасности али и предности јер су већ били на аеродрому, а мој случај је компликованији због опасности кретања и немогућности приступа аеродрому. Надам се да ће ускоро бити услова”, рекла је она и навела да и
Амбасада Србије у Риму и амбасадор Горан Алексић активно помажу и посредују у обезбјеђивању мјеста у авиону и добијању дозвола за приступ.

Држављани Србије Марко Прибак и Александар Цвејић успјешно су данас послије подне евакуационим летом напустили Авганистан и безбједно слетјели у Ташкент у Узбекистану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана