Недимовић: Ковид-19 оставио несагледиве посљедице на економију

Срна
Недимовић: Ковид-19 оставио несагледиве посљедице на економију

БЕОГРАД - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић поручио је да народ не треба да страхује да ће гладовати иако је епидемија вируса корона оставила несагледиве посљедице по комплетну свјетску економију и у том смислу неће заобићи ни Србију и њен аграр.

Недимовић је рекао да Србија нема ниједног јединог разлога да брине, пшеница је показала одличне резултате.

“Очекујемо изузетну годину и у погледу рода најзначајнијих култура, од кукуруза до сунцокрета. Биће свега и за извоз. Наш народ неће гладовати”, истакао је Недимовић.

Када је ријеч о штети за српску пољопривреду због епидемије, Недимовић је навео да је о конкретним бројкама рано говорити, али да се пажљиво прати ситуацију на терену да би се правовремено реаговало.

“Ако околности буду захтијевале држава ће организовати нове мјере подршке пољопривреди. Неке за привреду већ су најављене за јесен, тако да ни пољопривредници неће бити изостављени”, рекао је Недимовић за “Вечерње новости”.

Он је подсјетио да је држава већ издвојила огромна средства за пољопривреднике у Србији, односвно више од 11 милијарди динара /93,63 милиона евра/ кредита и више од двије милијарде динара /17 милиона евра/ директне новчане помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана