Небојши Виријевићу одређен једномјесечни притвор

Срна
Небојши Виријевићу одређен једномјесечни притвор

ПРИШТИНА - Небојши Виријевићу из Лешка одређен је притвор од мјесец дана, по одлуци судије на данашњем саслушању у Основном суду у Косовској Митровици.

Виријевић је ухапшен јуче у Лешку према пријави замјеника министра за повратак самопроглашеног Косова Радојице Радомировића да му је пријетио када је покушао да уђе у општинску зграду у Лепосавићу у сриједу, 16. августа.


Адвокат Небојша Влајић, бранилац Виријевића, најавио је жалбу на одлуку суда о притвору, оцијенивши да је одлука погрешна и непотребна, јер се њоме фаворизује и штити централна власт.

Српска листа је саопштила поводом одређивања притвора Виријевићу да је срамно узастопно ћутање међународне заједнице на политички монтиране судске процесе у којима се без икаквих доказа часни Срби стављају у притвор, чиме јасно показују да се ове антисрпске акције спроводе уз подршку неких из међународне заједнице.

"Циљ ове подршке је намера да се Срби по сваку цену натерају да учествују на изборима, а да специјалне јединице остану на северу и малтретирају наше грађане, као и да наша неосновано ухапшена браћа остану у приштинским казаматима", наведено је у саопштењу.

Из Српске листе су поручили да је српски народ прозрео њихове намјере и да их са гнушањем одбацује, те да избори под пријетњама, уцјенама и притиском било кога никада неће бити прихваћени од поносног српског народа и политичких представника.

"Српска листа биће уз Небојшу и породицу Виријевић, али и све српске породице које су на удару Куртијевог режима због жеље да остану своји на своме и сачувају српско име и презиме на Косову и Метохији", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана