Не одговарати на позиве са броја +88

Срна
Не одговарати на позиве са броја +88

БЕОГРАД - Мобилни оператери у Србији упозорили су грађане да обрате пажњу на пропуштене позиве са позивног броја +88 и да не одговарају на њих јер је ријеч о превари.

Ова превара датира још из 2013. године и понавља се с времена на вријеме, а ових дана на мети је на стотине хиљада грађана Србије, преносе “Новости онлајн”.

У посљедње вријеме забиљежени су бројни случајеви оваквог начина преваре, а позиви се шаљу насумично са опреме непознатог оператера према различитим фиксним и мобилним мрежама и идентификују се као пропуштени позиви.

Мобилни оператери нису у могућности да блокирају овакве позиве јер позиви стижу стално са различитих бројева.

Када корисник узврати пропуштени позив, најчешће добије говорну пошту, с тим што се успостављање и вријеме трајања позива тарифирају по цјеновнику за међународне разговоре, а често су у питању далеке дестинације за које важи најскупља тарифа.

“Додатни проблем представља то што нисте у могућности да сами прекинете позив, већ је подешено да вас аутомат задржи одређено вријеме на вези, што вас може коштати и до 600 динара по минуту. Једини начин да се прекине позив у том случају јесте да извадите батерију из телефона”, упозоравају оператери.

Грађанима се савјетује да нипошто не узвраћају позиве на овакве бројеве и не шаљу СМС поруке како не би дошли у ситуацију да ни криви ни дужни плаћају високе телефонске рачуне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана