Натпис "УЧК" на огради породице Трајковић и билборду у Кишници код Грачанице

Срна
Натпис "УЧК" на огради породице Трајковић и билборду у Кишници код Грачанице

ГРАЧАНИЦА - На огради плаца породице Трајковић, у Кишници код Грачанице, исписан је графит "УЧК" (ОВК), као и на билборду у том мјесту, док је знак Кишница на српском језику прекрижен, јавио је портал "Косово онлајн".

Натпис на огради примијетио је јуче поподне Зоран Трајковић и о томе је обавијештена полиција.

Зоранова супруга Јелена Трајковић истакла је да су инциденти учестали и да су у страху, јер то није први пут да се дешава.

-Дешавају се често овакве ствари и провокације. Неколико пута нисмо ни пријављивали полицији, јер никада ништа нису урадили по том питању - рекла је Трајковићева која у Кишници живи са супругом и двогодишњим дјеттом.

Она је додала да овакви натписи нису пријатни за породицу која живи са малим дјететом овде и која се свакодневно креће тим путем.

У новембру 2020. године Зорана Трајковића напала су осморица Албанаца.

Предсједник општине Грачаница Љиљана Шубарић најоштрије је осудила постављање натписа "ОВК" на огради плаца породице Трајковић у Кишници, истичући да је то још један у низу инцидената који је узнемирио и изазвао страх, не само код породице Трајковић, него код свих Срба у Кишници и Грачници.

-Најоштрије осуђујем овај акт и од надлежних институција захтевам да хитно предузму све мере да се овај инцидент расветли, а починиоци пронађу и адекватно казне - рекла је она.

Шубарићева је позвала политичке представнике у Приштини, као и представнике међународне заједнице да напокон одоговорно реагују и осуде овакве и сличне инциденте, а грађане да остану достојанствени и мирни и не насједају на овакве провокације, саопштено је из општине Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана