Наставница ошамарила дјечака у вртићу, тврди да је био немиран

ГС
Вртић
Foto: Илустрација | Вртић

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ - Полиција је Основном jавном тужилаштву у Великом Градишту поднијела кривичну пријаву против Д.Л. (46), због основане сумње да је починила кривично дјело злостављање и мучење.

Против ње је поднијета кривична пријава због сумње да је на часу енглеског, 3. фебруара ошамарила шестогодишњег дјечака. Инцидент се догодио у предшколској установи “Мајски цвет”, а наводно га је ударила отвореном шаком у предјелу образа и доњег дијела лијевог уха, јавља портал Еспресо.

Љекарским прегледом утврђено је да је дјечак задобио лаке тјелесне повреде.

Пријаву је поднио отац дјечака, а она је даље прослијеђена Основном јавном тужилаштву у Великом Градишту. Они ће водити истрагу ради прикупљања доказа, а потом и донијети одлуку о томе да ли ће прихватити или одбацити кривичну пријаву.

Према незваничним сазнањима, осумњичена наставница, која је у ПУ “Мајски цвет” ангажована привремено, према уговору о дјелу, свој поступак правдала је тиме да је дјечак био исувише немиран на часу и да је својим понашањем могао да је повриједи. 

- Све што могу да изјавим, то је да је наша установа предузела све потребне мере према протоколу о заштити и да је надлежним службама предала све тражене податке - рекла је директорка ПУ “Мајски цвет” Славица Јанковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана