Настављено суђење за убиство Ивановића, свједоци мијењали исказ

Srna
Foto: printscreen

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- На суђењу групи оптуженој за убиство Оливера Ивановића у Косовској Митровици, данас су свједоци тужилаштва Р.Р. и Д.Ј. изјавили да већину оптужених не познају и да нису чули да се помињу у случају убиства.

У неким дијеловима исказа свједоци су пред судом говорили другачије у односу на исказе које су дали током испитивања у оквиру истраге. Сведок Р.Р. из Косовске Митровице, мајка Ивице Раичића, убијеног 2014. године, у првобитном исказу тужилаштву навела је да је група која се доводи у везу са убиством њеног сина повезана и са убиством Ивановића.

Она је у децембру 2018. године рекла да је налогодавац исти, али данас, пред судом, није потврдила те наводе, већ је истакла да је заборавила шта је тада рекла, као и да већину оптужених не познаје, пренио је РТС. Други свједок, Д.Ј, бивши предсједник општине Лепосавић, рекао је да није познавао Ивановића који је убијен 16. јануара 2018. године испред сједишта своје странке у Косовској Митровици. Ни он није могао да потврди наводе које је дао раније у исказу.

Адвокати оптужених сматрају да свједочења Р.Р. и Д.Ј. нису допринијела расветљавању чињеница у случају убиства Оливера Ивановића. Бранилац оптужене Силване Арсовић, адвокат Јована Филиповић, рекла је да су су на рочишту имали свједокињу која се ничега не сјећа, заборавила је све, чак и изјаву коју је дала тужилаштву и полицији, и да није остала при тим изјавама.

Додала је да је и други свједок из непознатих разлога измијенио свој исказ са чим, како сметра, треба да се позабави тужилаштво.

"До данас нисмо имали да је неко у оволикој мери изменио свој исказ, у потпуности нису желели да сарађују. Данас смо чули неке друге ствари, да се не сећају или не знају, или су те догађаје повезивали са неким другим догађајима, који се тичу њих самих а не конкретно овог случаја", рекла је Филиповићева. Саслушање нових свједока биће настављено на рочишту заказаном за 28. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана