Настављено суђење Алексићу, дjевојка изнијела детаље сексуалног узнемиравања

Танјуг
Настављено суђење Алексићу, дjевојка изнијела детаље сексуалног узнемиравања

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је изјавом свједока оштећене настављено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу поводом оптужби за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Оштећена М.Ђ. је одговарајући на питања адвоката одбране Зорана Јаковљевића изнела детаље сексуалног узнемиравања од стране Алексића.

 М.Ђ. је рекла да је током тих радњи желела да се супротстави оптуженом, али да није имала снаге јер је, како каже, била паралисана.

Она је додала да им је Мирослав Алексић на предавањима говорио да морају да пролазе кроз непријатне ситуације како би ојачали сами себе, због чега је, како каже, наставила да иде на часове.Оштећена М.Ђ. рекла је да је Алексић на својим часовима причао о школи, животу, вери, женама као бићима која треба да служе мушкарцима, али и о глумицама које су му се допадале.Сведок је навела да им је оптужени бранио да причају са родитељима о ономе што се дешава на његовим часовима глуме, градећи тиме ауторитет код полазника ове школе.

М.Ђ. је навела да је по доласку у школу глуме била лабилна будући да је, како каже, током основне школе трпела вршњачко насиље.Она је додала да је имала болове у стомаку и да се осећала нелагодно од самог почетка када је требало да иде на часове глуме.На питање адвоката одбране зашто је наставила да иде на часове, оштећена је истакла да је још увијек била дјете и да се борила са тим осећајем вјерујући да може да научи нешто у тој школи.

Оштећена је додала да је од родитеља крила оно што јој се десило јер је, како каже, страховала за њихово здравствено стање.

"Осећала сам се понижено и безвредно. Сада осећам велику пониженост. Стравичан је осећај. Губљење контроле над својим тијелом и својим емоцијама", навела је оштећена.

Она је истакла да се узнемиравање дешавало у два периода, први септембра 2014. године, други маја 2015. године, од којих је само догађај из маја 2015. обухваћен оптужницом.
        
Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана