Настављени претреси због догађаја у Бањској, Србин приведен на Бистричком мосту

Танјуг
Настављени претреси због догађаја у Бањској, Србин приведен на Бистричком мосту

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, - На Бистричком мосту, код Звечана, јутрос је приведен М.М. Србин из Лепосавића због, фотографије објављене на друштвеним мрежама, гдје се види са аутоматском пушком, изјавио је за Танјуг замјеник директора Косовске полиције за регион Митровица – Сјевер, Ветон Ељшани. У току је претрес више локација у Митровици и Звечану, пише РТС.

Ељшани је рекао да је у кући приведеног у Лепосавићу извршен претрес како би се утврдило да ли он заиста посједује пушку која се види на слици.

-Послије претреса, није пронађено оружје у кући - рекао је Ељшани. Он није могао да потврди да ли је давање исказа приведеног завршено и да ли је он пуштен на слободу или му је одређено полицијско задржавање.

Додаје и да се претресају три локације у Митровици и Звечану у вези са недавним оружаним сукобом у Бањској.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је тзв. косовска полиција наставила данас са малтретирањем и хапшењем Срба у сјеверним општинама и тортуром и да јој је једини циљ да доведе до новог подизања тензија и кризе на терену.

Како се наводи, једини и задатак тзв. косовске полиције јесте да терорише српски народ на сјеверу Покрајине.

-Прво је у селу надомак Лепосавића приведен Србин М. М. и то пред супругом и наочиглед петоро деце, а потом је његов стан детаљно претресан, уз присуство косовских специјалаца. По истом сценарију и диктату, Куртијеви специјалци кренули су у претрес и вршљање у више приватних објеката на северу Косова и Метохије, како у Косовској Митровици надомак болнице, тако и у Звечану - наводи се у саопштењу.

Истовремено, Канцеларија је упутила питање међународној заједници да ли Срби на северу КиМ могу мирно да оду по хљеб, у болницу, да одведу дијете у вртић или школу, а да им пут не препријече блиндирана возила Куртијевих до зуба наоружаних специјалаца који свакодневно спроводе брутални терор и додатно ескалирају ситуацију на терену?

-Опсесивна је Куритјева жеља да подјарми српски народ на северу Косова и Метохије, а трагичне догађаје у Бањској користи за прогон, одмазду, тортуру и арбитрарно привођење Срба с једним јединим циљем да етнички потпуно очисти север Косова и Метохије и то наочиглед комплетне међународне заједнице - наводи се у саопштењу.

Истиче се да не могу и не смеју трагични догађаји у Бањској да буду изговор да се српском народу на сјеверу Косова и Метохије укину сва људска права, да „постану таоци Куритјевог злочиначког режима који црта мете на челу свакоме ко носи српско име и презиме, а да за све то време Запад и међународне мисије које делују на овим просторима окрећу главу од страдања и прогона Срба“.

-Захтевамо да међународне мисије зауставе Куртијево свакодневно иживљавање, да престане свакодневно привођење и хапшење Срба и да дају свој допринос смиривању тензија и спрече власти у Приштини да додатно запале читав простор Косова и Метохије, али и шире, регион Западног Балкана - закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана